Hoe uw Pinterest account verwijderen – 6 eenvoudige stappen!

Je hebt de vraag vast al eens gehoord: “Waarom zou ik mijn account willen verwijderen?” Als je Pinterest niet gebruikt, kan het zinvol voor je zijn om je account te verwijderen. Maar als je een frequente gebruiker bent van deze social media site, dan is het belangrijk dat je weet wat het verwijderen van je account inhoudt. Om je bij dat proces te helpen, hebben we zes eenvoudige stappen voor je op een rijtje gezet die je kunt volgen bij het verwijderen van je Pinterest profiel!

Pinterest is een van de populairste social media sites en heeft bewezen een creatief en vermakelijk platform te zijn. Gebruikers maken borden aan met verschillende rubrieken, zoals recepten of mode, om hun ideeën en inspiraties met vrienden te delen. Er zijn echter vele redenen waarom u uw account zou willen verwijderen of deactiveren, zoals tijdverlies of privacy bezorgdheid.

Sociale media kanalen slaan je persoonlijke gegevens op, daarom zijn veel gebruikers gestopt. Maar hoe kun je Pinterest definitief verwijderen? Kun je het ook tijdelijk verwijderen? Hoe kan ik een account herstellen en alle informatie downloaden voordat ik het voorgoed afsluit (vergeet je niet uit te schrijven van eventuele mailinglijsten)? Lees verder om het uit te vinden!

Het feit dat sociale media privégegevens van gebruikers opslaan, is al enige tijd een grote zorg – zozeer zelfs dat veel mensen die deze platforms onregelmatig gebruikten, er helemaal niet meer actief in zijn vanwege deze privacyschending. Maar wat als het verwijderen van een kanaal niet meer werkt – zoals bij Pinterest waar er niet eens een functie beschikbaar is om helemaal te verwijderen – maar gewoon “sluiten”.

pinterest account verwijderen

Pinterest account verwijderen

Wil je je account permanent verwijderen of alleen deactiveren? Als je het account deactiveert, zijn je profiel en forums onzichtbaar. Je kunt het account op elk moment weer activeren door opnieuw in te loggen. Maar als je de account sluit, gaat dat allemaal verloren!

Wanneer je zeker weet dat je je account verwijderen wilt. Volg dan deze stappen:

  1. Log in met je Pinterest account op pinterest.com
  2. Klik rechtsboven op het “drie punten icoon” (instellingen)
  3. Klik nu links op Account instellingenAccount verwijderen
  4. Vul nu de reden in waarom je je Pinterest account wil verwijderen en klik op Volgende
  5. Kies de optie Verstuur e-mail en open je mailbox
  6. Je hebt een e-mail ontvangen met een bevestiging, klik op de bevestigingslink in dit bericht.

Je Pinterest account wordt 14 dagen gedeactiveerd en daarna verwijderd. Dus, als je van gedachten verandert tijdens die 14 dagen, geen zorgen; je kunt hem nog heractiveren!

Pinterest account heractiveren

Om je account te herstellen, hoef je alleen maar de juiste logingegevens in te vullen en op “herstellen” te klikken. Doe dit binnen 14 dagen als je je bedenkt, hierna is de verwijdering permanent en is er geen kans meer om dit terug te draaien.

Pinterest account deactiveren

Als je een Pinterest account wilt deactiveren, ga dan naar pinterest.com en log eerst in op het Pinterest account, klik vervolgens op het drie punten icoon in de rechterbovenhoek van je scherm. Linksonder vind je een optie met de tekst Accountinstellingen; deactiveer account met vier stappen die als volgt worden opgesomd: 1) Doorloop elke stap nauwkeurig 2) Geef een Reden 3) Klik op “mijn accounts deactiveren” 4). Controleer of het echt gedeactiveerd is door de profiel URL in de browser te plakken zonder in te loggen Zo ja, gefeliciteerd! Je Pinterest account is succesvol verwijderd uit de database voor altijd (of totdat iemand anders weer inlogt op hun eigen pagina)!

Pinterest account verwijderen van overleden persoon

Als je executeur bent van de nalatenschap van een overleden persoon, heeft Pinterest de volgende eis voor het deactiveren of verwijderen van hun account. Je moet hen informatie geven om je identiteit te verifiëren en dat ze zijn overleden, om te voldoen aan de federale wetgeving.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x