Hoe uw Vinted account verwijderen: Alle details

Vinded is een app die wordt gebruikt om tweedehands kleding te kopen en verkopen. Maak je geen gebruik meer van Vinded? Bijvoorbeeld omdat je klaar bent met het opruimen van je kledingkast. Dan kun je je account gemakkelijk verwijderen. We leggen je uit hoe je dat doet.

Zo kun je je account verwijderen

Om je account bij Vinted te wissen heb je je gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Weet je niet meer wat je wachtwoord is? Vraag dan eerst een nieuw wachtwoord aan. Je ontvangt een link via de mail waarmee je je wachtwoord opnieuw kan instellen. Als je je wachtwoord opnieuw hebt ingesteld, begin je met de volgende stappen:

Open de Vinted App op je toestel

Als eerst open je de App van Vinted op je mobiel of tablet. Het maakt niet uit op welke. Als je nog niet bent ingelogd, log dan eerst in.

Ga naar het keuzemenu

Wanneer je je in de app bevindt, zie je rechtsboven een profiel icoontje staan. Klik op dit profiel icoontje. Nu krijg je een keuzemenu te zien, klik in dit menu op ‘Mijn instellingen’.

Account Verwijderen

Als het goed is ben je nu op de pagina met je profielgegevens terecht gekomen. Scroll helemaal naar beneden tot je het gedeelte ‘account verwijderen’ ziet. Klik hierop en ga verder.

Reden van verwijdering

Nu wordt er gevraagd waarom je je Vinded account verwijderen wilt. Geef een korte reden op waarom je wilt stoppen met Vinded. Het is niet verplicht om een reden op te geven, je kunt er ook voor kiezen om niet te vertellen waarom je je account wilt uitwissen.

Geef een reden op of niet en ga verder naar de volgende stap. Hier wordt je gevraagd om te bevestigen dat je geen lopende transacties hebt. Hiermee vrijwaar je Vindex van financiële schade voor het geval deze niet zijn afgerond.

Laatste stap

Je bent aangekomen bij de laatste stap. Als je echt zeker weet dat je je account bij Vinted wil opzeggen, dan kun je dat nu definitief maken. Vink het selectievakje aan en klik vervolgens op de rode knop. Je account is nu echt verwijdert!

Wat zijn de voordelen van Vinted?

Heb je alle voordelen om Vinted te blijven gebruiken weleens op een rijtje gezet? Bijvoorbeeld dat je als koper profiteert van de lage verzendkosten en directe aankoop. Op dit platform vindt je zeer leuke en exclusieve kleding tegen hele aantrekkelijke prijzen.

Ook als verkoper is het een interessant platform. Zo ontvang je betalingen van kopers snel. Je kunt gemakkelijk chatten met klanten en hoeft zelf niks aan marketing te doen.

Er zijn ook nadelen

Natuurlijk zijn er ook dingen die beter kunnen. Er wordt ook een hoop troep geplaatst op het platform dus zeker niet alle advertenties zullen je aanspreken. Natuurlijk is dat niet heel erg. Wat wel erg is, is dat er ook oplichters actief zijn. Helaas hebben alle grote advertentie hier wel mee te maken. Ze zijn bijna niet buiten de deur te houden. Maar let als koper wel goed op met wie je zaken doet en niet een nepartikel koopt. Ook als verkoper kan het voorkomen dat er klanten (oplichters) zijn die claimen een nepartikel ontvangen te hebben, je kunt dan fluiten naar je geld. Op verschillende review websites wordt hier melding van gemaakt door ontevreden klanten.

Account opnieuw activeren

Zo als je hebt kunnen lezen is het verwijderen van je Vinded account niet moeilijk. Nu kan het natuurlijk zijn dat je spijt hebt van het verwijderen. In sommige gevallen kun je je account weer heractiveren. Dit ligt eraan hoelang geleden je het account hebt verwijdert. Probeer gewoon om in te loggen met je accout om te zien of je het weer kunt activeren.

Lukt dit niet dan kun je je gewoon weer aanmelden met je oude e-mailadres. Dus gewoon opnieuw registeren en je kunt weer beginnen.

Verstuur alle bestellingen

Om je account te kunnen opzeggen, moet je eerst al je openstaande bestellingen afmaken. Als iemand iets van je gekocht heeft, heb je vijf werkdagen om de bestelling te voltooien, anders wordt deze weer geannuleerd. Uiteraard krijg je in dit geval ook geen geld.

Gecancelde bestellingen

Het kan voorkomen dat een bestelling door iemand geannuleerd is. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat verkoper heeft het niet optijd verzonden. De koper kan in dit geval een verzoek tot annulering indienen. Als hierop niet gereageerd wordt, zal Vinded de koop annuleren. Transacties kunnen ook gecanceld worden als een verkoper niet binnen 3 dagen nadat iemand wat besteld heeft. Er bestelling moet binnen 5 werkdagen worden verzonden.

Geld ontvangen

Wanneer je iets hebt verkocht, wil je natuurlijk weten hoe het zit met de betaling. Vinted betaalt je geld zo snel mogelijk uit. Om de koper bescherming te bieden, duurt het bij nieuwe account iets langer. Als de koper tevreden is met het ontvangen kledingstuk, ontvang je je geld. Vul je bankrekeningnummer in op je profiel, zodat Vinted weet waar ze het geld naar over kunnen maken.

Om een uitbetaling aan te vragen, klik je op je profielfoto en ga je naar ‘mijn portemonnee’. Hier kun je een uitbetaling aanvragen. Dit duurt gemiddeld drie tot vier werkdagen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x