Stoppen met Instagram

Ben je klaar met Instagram en heb je besloten om je account te verwijderen? Of wil je een pauze nemen en je account tijdelijk deactiveren? In deze gids leggen we jou uit hoe je jou Instagram account kunt verwijderen. Volg de onderstaande stappen.

Stappenplan verwijderen Instagram account

  1. Ga naar de website Instagram.com en login met je accountgegevens.
  2. Klik rechtsboven op je gebruikersnaam en vervolgens op profiel bewerken.
  3. Scroll helemaal naar beneden en klik op de tekst ‘Mijn account tijdelijk uitschakelen’
  4. Je account is nu gedeactiveerd. Je kunt je account altijd weer activeren. Wil je liever jouw account helemaal verwijderen? Dit kan via deze accountverwijderingspagina van Instagram.

Waarom je Instagram account verwijderen?

Instagram is samen met Facebook en Twitter, waarschijnlijk het meest populaire sociale media platform. Instagram is een platform waarop je foto’s en video’s kunt delen, voorzien van korte commentaren. Andere gebruikers kunnen deze berichten bekijken en hier ook op reageren. Met jouw account kun je andere gebruikers volgen en zij kunnen jouw ook volgen. Zo krijg je content van elkaar krijgt te zien.

Instagram account verwijderen

Ondanks het leuke platform kiezen toch steeds meer gebruikers ervoor te stoppen met instagram. Een reden kan bijvoorbeeld zijn dat je liever niet meer wilt dat jouw foto’s op het internet staan. Zorgen over privacy is en veel gehoorde reden van mensen die besluiten om hun profiel te verwijderen. Immers zijn mensen steeds meer privacy bewust. Instagram is een dochterbedrijf van Facebook, dat al meerdere malen betrokken is geweest bij privacy schandalen. Anderzijds hoeft dit in de toekomst natuurlijk niet altijd weer te gebeuren.

Download eerst je foto’s van Instagram

Als je hebt besloten dat je jouw account wilt gaan opheffen. Denk er dan over na of er nog foto’s op je account staan die je niet meer op je computer of mobiele telefoon hebt. Om te voorkomen dat je ze kwijtraakt raden we je aan om de foto’s eerst van je account te downloaden. Het zou zonde zijn als je waardevolle herinnering verliest, omdat je besluit te stoppen met Instagram. Zoals bijvoorbeeld foto’s uit je kinderjaren of van een overledene. Kijk het dus altijd goed na!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x