Site pictogram accountverwijderen.nl

Je Spotify account verwijderen: Wat je moet weten!

Spotify is een muziekstreamingdienst die werd opgericht in 2006. Het heeft meer dan 30 miljoen nummers gratis beschikbaar en bijna 40 miljoen betalende abonnees vanaf 2017. Spotify kan op de meeste apparaten worden gebruikt, zoals je pc, Mac, telefoon of tablet. Je zult echter je account moeten verwijderen als je wilt stoppen met het gebruik van de dienst en al je opgeslagen gegevens van de Spotify servers wilt verwijderen. In dit artikel vertellen we je hoe je gemakkelijk je Spotify account verwijderen kunt!

Waarom zou je je Spotify account verwijderen

Spotify is een geweldige streamingdienst voor muziek, maar niet iedereen heeft het op de lange termijn nodig. Je kunt je account verwijderen als je Spotify niet meer wilt gebruiken of meer ruimte op je harde schijf nodig hebt voor andere dingen. Het is gemakkelijk om Spotify te verwijderen en dat betekent niet dat je al je bij het bedrijf opgeslagen gegevens kwijt bent.

Wat zijn de voordelen van het verwijderen van je account?

Er zijn veel voordelen aan het verwijderen van je account, zoals:

* Als je de dienst niet meer nodig hebt en er niet meer voor wilt betalen, is het verwijderen van je Spotify account een goede manier om er een einde aan te maken. De kosten zijn niet voor iedereen een klein bedrag per maand.

* Je krijgt meer ruimte op harde schijven waarvoor geen internettoegang nodig is omdat alle gegevens van servers worden verwijderd wanneer een account wordt verwijderd; dit betekent ook dat je minder tijd kwijt bent aan het maken van back-ups van apparaten met beperkte opslagcapaciteit.

Kan ik mijn Facebook- of Twitteraccounts verwijderen als ik mijn Spotify account verwijder?

Nee! Beide sociale netwerken hebben hun eigen beleid over wat er gebeurt met content nadat iemand zijn profiel heeft verwijderd, dus we kunnen hier niets garanderen. Het beste wat je kunt doen voordat je een profiel verwijdert is het doorlezen van het verwijderingsbeleid, zodat je weet wat er met je inhoud zal gebeuren.

Hoe verwijder ik mijn Spotify account?

Om je Spotify account te verwijderen ga je naar deze link:

https://accounts.spotify.com/us/signin en klik op ‘Account verwijderen’. Het is ook mogelijk om een item te verwijderen vanuit een menu: Navigeer door menu’s totdat je een optie vindt met de naam “delete” Bij het browsen in Safari voor iOS kan dit onder het tabblad “Meer” staan, maar bij het verwijderen via Android of Windows Phone is de navigatie anders – zoek online hoe je dit het beste kunt doen. Eenmaal je je account verwijdert, gebeurt het volgende:

* Alle abonnementsgegevens (inclusief betaalmethoden) worden uit onze systemen verwijderd.

* Worden, indien van toepassing, actieve abonnementen via iTunes Connect geannuleerd en eventuele openstaande kosten terugbetaald;

* Wordt ook al het door de gebruiker gegenereerde materiaal, zoals opgeslagen afspeellijsten, samen met de inloggegevens verwijderd.

***

Geen abonnee bij Spotify? Wij leggen je uit wat Spotify precies is

Spotify is een streamingdienst, een van de populairste op de markt. Hiermee kun je gratis on demand naar muziek luisteren. Je kunt ook je favoriete afspeellijsten of albums downloaden, zodat ze altijd offline beschikbaar zijn, met Spotify premium.

Spotify is een advertentie ondersteunde dienst, wat betekent dat er geen maandelijkse bijdrage wordt gevraagd, maar dat er wel advertenties worden getoond tussen de nummers in de afspeellijst. Er zijn twee niveaus van Spotify: Het “basic” plan en een “premium” plan.

Spotify Premium VS Basic? Als je ononderbroken wilt luisteren zonder advertenties, een betere geluidskwaliteit en toegang tot extra content zoals podcasts en video’s, ga dan voor Spotify Premium! Een premium abonnement kost maar 12.99 euro per maand en u kunt op elk moment opzeggen! Tegenwoordig heb je ook een Spotify family account die je met je familie kunt delen.

Mobiele versie afsluiten