Site pictogram accountverwijderen.nl

Je toto account verwijderen in 1 stap

TOTO: wat is het precies

Wat is TOTO? TOTO is een vorm van wedden op sportevenementen die de laatste jaren steeds populairder wordt. Het is vergelijkbaar met traditionele sportweddenschappen, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen die het uniek maken. In dit artikel bespreken we wat TOTO is, hoe het werkt, en waarom meer en meer mensen ervoor kiezen om op sportevenementen te wedden met dit systeem!

Hoe TOTO werkt

TOTO is een vorm van ‘parimutuel betting’, wat betekent dat de kansen niet vast staan en veranderen naarmate meer mensen inzetten op een bepaalde uitkomst. Bij een traditionele sportweddenschap zet je je geld in op het ene of het andere team en als zij winnen, krijg je je winst. Met TOTO u wedt op de uitkomst van een bepaalde gebeurtenis, maar u wedt ook op de andere uitkomsten die ook kunnen voorkomen. Dit betekent dat uw uitbetaling niet alleen gebaseerd zal zijn op het feit of uw team al dan niet wint, maar ook op het aantal andere mensen die op hetzelfde resultaat hebben gewed. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat u €100 inzet op de KNVB Beker: als slechts één persoon €100 inzet en geen andere mensen zetten in, krijgt u €200 terug (uw oorspronkelijke inzet plus winst). Echter, als tien mensen elk €100 inzetten dan zijn er in totaal 20 mogelijke uitkomsten. Dit betekent dat uw uitbetaling niet alleen gebaseerd zou zijn op het feit of uw team wel of niet wint.

TOTO Nederland

In Nederland is TOTO een merknaam van een bedrijf dat sportweddenschappen aanbiedt. TOTO is onderdeel van Nederlandse Loterij. Via internet maar ook in bepaalde winkels kun je sportweddenschappen afsluiten. Als je wilt wedden via internet, heb je een TOTO account nodig. Op dit account worden winsten gestort en verliezen afgeschreven. Wanneer je het zat bent om te verliezen, of juist misschien wel wat gewonnen hebt en dit niet meer aan weddenschappen uit te geven, kun je je toto account verwijderen.

Kansspel belasting

Hou er rekening mee dat je over winsten, groter dan €449, kansspelbelasting moet betalen. Dit bedrag wordt ingehouden over je uitbetaling.

TOTO account verwijderen

Als je besloten hebt te stoppen met TOTO, kun je je account heel eenvoudig verwijderen. Het opzeggen van je TOTO account kan via mail. Stuur een e-mail naar toto@nederlandseloterij.nl met je ID Kaart en je accountnaam. Binnen 2 werkdagen wordt je account verwijderd.

Let op dat je eerst eventueel saldo uitkeert, naar jezelf. Heb je geen saldo, dan kun je dit overslaan.

Meer gokbedrijven actief in Nederland

Een lange tijd was TOTO de enige legale aanbieder van sportweddenschappen in Nederland. Het bedrijf had hier een zogeheten staatsmonopolie op. Sinds 2021 zijn er meer gokbedrijven toegelaten op de Nederlandse markt die online sportweddenschappen aanbieden en hier ook mee mogen adverteren. Voor 2021 was het ook wel mogelijk om bij buitenlandse bedrijven te wedden, via het internet, maar officieel was dit verboden.

Mobiele versie afsluiten