Lexa account verwijderen: Wij leggen je uit hoe je Lexa opzeggen kunt!

Lexa is een geweldige plek om nieuwe singles te ontmoeten, maar je zult er op een gegeven moment genoeg van krijgen en er weer mee willen stoppen. Bijvoorbeeld bij het vinden van een partner of als je gewoon geen zin meer erin hebt. Dus hoe zeg je op? Nou ten eerste: niemand verwacht Lexa leden voor het leven dus maak je daar geen zorgen over! En als je profiel vervalt omdat er geen activiteit op de site is geweest (bijvoorbeeld inloggen of van pagina naar pagina klikken) dan ja – dan zullen ze het uiteindelijk verwijderen. Maar daar hoef je niet op te wachten; Je kunt er namelijk ook voor kiezen om zelf je account op Lexa te verwijderen, met enkele korte stappen.

Als je niet meer actief bent op Lexa, kan het verstandig zijn om je profiel te verwijderen. Stel dat je bijvoorbeeld in een nieuwe relatie zit en je partner hoort ineens dat iemand je gespot heeft op Lexa, dan kan algauw uitlopen op een onprettig gesprek. Voorkom misverstanden en volg de onderstaande stappen om jouw profiel volledig van Lexa te verwijderen.

Ga naar de website Lexa

Om te beginnen surf je naar https://www.lexa.nl. Uitschrijven bij Lexa kan namelijk alleen via de website van Lexa en niet via hun app. Je kunt wel de browser op je mobiele telefoon gebruiken als je dat fijner vindt. Zodra de website is geladen, log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Account verwijderen

Nu je bent ingelogd, klik je rechtsbovenin op je gebruikersnaam. Er komt als het goed is een dropdown menu tevoorschijn, klik op ‘Mijn instellingen en membership’ in het menu dat tevoorschijn is gekomen. Je komt dan terecht op de algemene instellingen pagina, waar al je membership details getoond worden. Op deze pagina zie je helemaal onderaan de pagina een link met de tekst ‘Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier’.

Ze hebben deze zin express een beetje weggestopt en zo vormgegeven dat deze niet opvalt. Kijk dus goed waar deze staat. Lexa wil graag dat je lid blijft. De zin staat onder het blok met korting. Klik op de link en je komt vervolgens op een nieuwe pagina. Op deze pagina kun je ervoor kiezen om je account op te schorten of definitief te verwijderen. Maak een keuze en je bent klaar!

Opgelet: Ben je een Full Member bij Lexa? Zeg dan eerst je Full Membership Premium op. Dit kun je doen op de pagina ‘Mijn Instellingen en Membership’.

Kiezen uit opschorten of definitief verwijderen

Je kunt bij Lexa kiezen of je je profiel tijdelijk wilt verwijderen, ook wel profiel opschorten genoemd of je profiel permanent wilt verwijderen. Datingsite Lexa heeft liever dat je ervoor kiest om je account op te schorten in plaats van definitief te verwijderen. Wanneer je voor opschorting van het account kiest, is het niet meer zichtbaar voor andere gebruikers. Je account blijft in dit geval wel bewaard, als je ervoor kiest om het weer te gebruiken, kun je het zo weer heractiveren. Dit kan makkelijk zijn, als je bijvoorbeeld aan het daten bent met iemand, waarvan je nog niet weet of het echt iets serieus zal gaan worden. Mocht het uitlopen op niets, kun je je profiel zo weer activeren.

Natuurlijk kun je ook gewoon besluiten om je account gelijk voorgoed te verwijderen. Kies ervoor om je profiel definitief te verwijderen als je zeker weet dat je je profiel helemaal van de servers wilt hebben en niet meer terug wil. Sla eventueel foto’s en andere gegevens op uit je account die je nodig hebt. Misschien telefoonnummers van mensen die je gesproken hebt of e-mailadressen. Al deze gegevens worden namelijk verwijdert als je ervoor kiest om je profiel definitief te verwijderen.

Als je ervoor kiest om je profiel definitief te verwijderen, kun je natuurlijk later altijd nog een nieuw profiel aanmaken.

Lexa abonnement opzeggen

Wanneer je Lexa opzeggen wilt, kun je de automatisch verlening van je abonnement uitzetten. Je abonnement loopt tot de datum wanneer deze voor het laatst verlengt is. Daarna vervalt het abonnement. We zetten voor IOS en Android de stappen op een rij:

IOS:

 1. Open de ‘App Store’
 2. Klik op je profiel rechtsboven
 3. Klik op ‘Abonnementen’
 4. Klik op ‘Lexa’
 5. Klik op ‘Annuleer Abonnement’

Android:

 1. Open de ‘Google Playstore’ app.
 2. Open het menu
 3. Klik op ‘Abonnementen’
 4. Klik op ‘Lexa’
 5. Klik op ‘Abonnement Opzeggen’
 6. Volg de verdere instructies

Zo kun je de Lexa app verwijderen

Wanneer je je Lexa account hebt verwijdert, heb je de app ook niet meer nodig. Ook als je nog wel lid bent, maar Lexa alleen op je PC wilt gebruiken of een ander toestel, kun je de app natuurlijk ook gewoon verwijderen. Het verwijderen van de dating-app is niet moeilijk. Volg de volgende stappen op je telefoon of tablet:

 1. Zorg dat je uitgelogd bent of dat je je profiel hebt verwijdert.
 2. Klik op het app icoontje van de Lexa app en hou je vinger ingedrukt tot er een kruisje tevoorschijn komt.
 3. Klik op het kruisje of sleep de app naar de prullenbak.

Je hebt nu de Lexa app verwijdert van je toestel!

Heb je problemen met het verwijderen van de app of je Lexa lidmaatschap, neem dan contact op met het Care Team van Lexa. Stuur relevante informatie mee, zodat ze je kunnen helpen met je probleem.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nelly
Nelly
9 maanden geleden

Wil helemaal niet mee doen met lexa

wilma
wilma
7 maanden geleden
Antwoord aan  Nelly

is het gelukt

Rene Oors
Rene Oors
9 maanden geleden

Nou ik krijg hem dus echt niet verwijderd , alles wat hierin staat krijg ik niet te zien op het scherm , ik blijf hier aan vast zitten heb ik het idee , iemand om mij te helpen . Krijg alleen maar het profiel opschorten te zien meer . Grijs icoontje , meer mogelijkheden zie ik niet . Help alsjeblieft.

Loes Komproe
Loes Komproe
7 maanden geleden

Hallo all.
Ik wil graag mijn abonnement opzeggen

wilma
wilma
7 maanden geleden

Ja ik ook, maar dat is nog moeilijk zeg,hoe moet ik me uitloggen via mijn mobiele foon,

Mario
Mario
5 maanden geleden

Ik wil stop laxe

mary kouwenberg
mary kouwenberg
3 maanden geleden
Antwoord aan  Mario

stop met lexa

Mirjam
3 maanden geleden

Hoi kan iemand mij helpen ik heb 5 juni account aangemaakt
Nu kan ik niet meer inloggen ik wil opzeggen kreeg ik mailtje ik 30 euro moet betalen voor opzeggen
Ik kan niet meer in mijn account ik had voor 24,99 gedaan, zo dat ik voor einde maand kan opzeggen.

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x