Site icon accountverwijderen.nl

RelatiePlanet verwijderen: Met enkele muisklikken je profiel opzeggen

RelatiePlanet is een populaire datingsite van Nederland. Het is misschien wel de grootste datingsite van ons land. De website heeft veel actieve leden. Maar natuurlijk komt er een tijd dat als je lid bent je er ook weer mee wil stoppen. Bijvoorbeeld omdat je de ware hebt gevonden of als de website gewoon niks voor je is. De tijd is dan aangebroken om je profiel te verwijderen. Hoe je dat precies doet gaan we je uitleggen.

Het is tijd om afscheid te nemen van RelatiePlanet. Als je niet langer single bent, online dating voorgoed hebt afgezworen of eindelijk je account wilt verwijderen na vijf jaar het niet gebruikt te hebben. RelatiePlanet heeft dat gemakkelijk gemaakt! Lees hier hoe je dat doet:

Ga naar de website

Om te beginnen bezoek je de website https://www.relatieplanet.nl en log je in met je accountgegevens. Uitschrijven bij datingsite RelatiePlanet kan namelijk alleen via de website. Opzeggen vanuit de app is op dit moment niet mogelijk. Je kunt wel naar de website gaan op je telefoon of tablet en je account op die manier uitwissen.

Profiel deactiveren

Als je bent ingelogd op de website van RelatiePlanet, klik je rechtsboven op je eigen gebruikersnaam. Er komt dan een menu tevoorschijn. In dit menu zie je een link met de tekst ‘Inschrijving Beheren’. Klik op deze link om naar de pagina met je profielstatus te gaan.

Klik op wijzig bij het kopje Profielstatus. Hier kun je de status van je profiel wijzigen. Hier kun je je profiel deactiveren door op ‘Gedeactiveerd, tijdelijk niet meer actief lid’ te klikken en daarna op ‘Opslaan’. Je krijgt daarna nog een popup te zien waar je je wachtwoord moet invoeren om de deactivatie te bevestigen.

Na deactivatie ook verwijderen

Bij RelatiePlanet willen ze graag dat je lid blijft. Om deze reden is hun systeem zo opgezet dat je je profiel eerst moet deactiveren om helemaal te kunnen verwijderen. Als je de bovenstaande stappen hebt doorlopen is je profiel niet meer actief, maar blijft deze wel bewaard. Andere leden kunnen je profiel niet meer zien op de website. Als je weer zin hebt om gebruik te maken van RelatiePlanet, log je in op je account en is het weer actief. Al je foto’s en berichten zijn bewaard gebleven.

Let op dat als je je account deactiveert, je abonnement actief blijft. Zeg je betaalde abonnement daarom eerst op, zodat je niet voor niets blijft betalen. Dat zou zonde zijn!

Redenen om je profiel alleen te deactiveren:

Profiel definitief verwijderen

Weet je zeker dat je geen gebruik meer wilt maken van Relatieplanet.nl. Dan kun je je account definitief verwijderen. Hiervoor is een extra stap nodig. Nadat je de stappen voor het deactiveren hebt doorlopen ontvang je een mail met een bevestiging. In deze mail staat een link om je profiel definitief te wissen. Klik op de link en bevestig de opzegging. Dit was de laatste stap, je profiel en bijbehorende gegevens zijn nu echt verwijdert!

Mobiele versie afsluiten