Site pictogram accountverwijderen.nl

Telegram account verwijderen

In deze gids leggen we je uit wat Telegram is, hoe je je account kunt verwijderen en vertellen we je ook over alternatieven voor Telegram.

Telegram: De meest veilige berichtendienst

Telegram is een berichtendienst die bekend staat om zijn beveiligings- en privacyfuncties. Het is de laatste jaren steeds populairder geworden, en niet voor niets. Telegram biedt end-to-end encryptie, wat betekent dat je berichten alleen zichtbaar zijn voor de mensen die betrokken zijn bij het gesprek. Zelfs Telegram kan niet zien wat je zegt! Daarnaast heeft Telegram een ingebouwde “geheime chat” functie waarmee je berichten kunt versturen die zichzelf vernietigen na een bepaalde tijd. Dit maakt het perfect voor het verzenden van gevoelige informatie of het hebben van privé-gesprekken. Als je op zoek bent naar een berichtendienst die zowel veilig als privé is, is Telegram zeker het overwegen waard!

Stoppen met Telegram?

Heb je geen zin meer in het gebruik van Telegram? Dat kan natuurlijk en het staat je dan ook vrij om jouw account te verwijderen. Misschien gebruik je een andere berichten app of heb je weinig vrienden die gebruikmaken van Telegram, in je eentje heb je er natuurlijk weinig aan.

Het verwijderen van je Telegram account is eigenlijk zo gebeurd. In dit artikel leggen we je in het kort uit hoe je je account kunt deactiveren.

Ga met je computer, telefoon of tablet naar de url https://my.telegram.org/auth?to=deactivate. Vul hier je telefoonnummer in waarmee je bij Telegram een gebruikersaccount hebt. Let op dat je ook de landcode invult en klik op ‘volgende’.

Vul je wachtwoord in

Nadat je je telefoonnummer hebt ingevuld, ontvang je via telegram een bericht met je wachtwoord. Vul dit wachtwoord in op het vorige venster en ga verder.

Geef een reden op

Telegram hoort graag van je waarom je wilt stoppen met Telegram. In het volgende scherm wordt dan ook gevraagd waarom je je account wil verwijderen. Vul de reden in waarom je stopt en ga verder.

Bevestigen

Je bent alweer beland bij de laatste stap. Hier word je nogmaals gevraagd om te bevestigen dat je je account echt wilt verwijderen. Als je echt zeker weet dat je je account wil verwijderen en niets meer uit je account nodig hebt, bevestig dan je keuze.

Je account is nu verwijderd. Let op dat je na het verwijderen geen toegang meer hebt tot gesprekken en foto’s. We adviseren je daarom altijd om eerst gesprekken en foto’s op te slaan, die je niet kwijt wilt. Als je zeker weet dat je niks meer nodig hebt uit je account, kun je het verwijderen.

Alternatieve voor Telegram?

Een bekende end-to-end berichtenapp die erg populair is en gericht op privacy, is Signal. Deze app wordt gezien als grote concurrent van Telegram en inmiddels erg veel gebruikt in de wereld, door mensen die behoefte hebben aan meer privacy. Natuurlijk is er ook nog Whatsapp, die bied inmiddels ook end-to-end encryptie aan. Toch wordt de dienst niet door iedereen als even veilig gezien. Ook is niet iedereen er even blij met dat de berichtenapp enkele jaren geleden in handen is gekomen van Facebook, dat tegenwoordig Meta heet. Het bedrijf dat ook Instagram al bezig, zou hierdoor te machtig worden is wat je vaak hoort.

Mobiele versie afsluiten